Geduld is een schone zaak..

Door: Marjoke

Blijf op de hoogte en volg Jingjing en Yuan

26 April 2018 | Nederland, Nieuw Appelsga

Geduld is een schone zaak. Wat een dag… dit blog schrijf ik voor de 4e keer omdat het steeds verdween. De hele dag draaide om geduld hebben.
We begonnen de dag met een internationaal ontbijt dus voor ieder wat wils. Na het ontbijt gingen we naar boven om onze laatste handbagage te pakken en kwamen Tiffannie en Jack ons ophalen.
Yuan en ik gingen met Tiffannie naar het geboorte ziekenhuis waar over het algemeen babies worden geboren. Sisko en Jingjing gingen shoppen.
In het ziekenhuis werd het al snel duidelijk dat we medewerking kregen om de dossiers in te kijken. Ze gaven aan naar het hoofd van de geboorteafdeling te gaan in een ander gebouw om een permissiebriefje te vragen om te kijken of er in de maand dat Yuan is geboren een kindje was die aan zijn beschrijving voldoet.
Tussen de middag hebben we in een leuk restaurant gelunched daarna gingen we naar het hotel. Sisko heeft met Yuan gevoetbald, hij had in de ochtend de bal voor Yuan gekocht. Yuan was helemaal door het dolle heen…zo kon hij lekker zijn energie kwijt. Jingjing en ik hebben even op bed gelegen liggen kletsen.
Rond de klok van 3 uur werden we bij de baas van de geboortes verwacht. De poortwachter belde zijn baas, ja er staan hier buitenlanders en het verhaal is heel ingewikkeld dus kom maar naar beneden. We werden met open armen ontvangen! En hij kopieerde de adoptiepapieren en mijn paspoort. Bracht dit samen met ons naar een jongedame.
We raaakten in gesprek. Al snel zei ze dat we typische Nederlanders waren.. ooo hoezo… nou ze had een jaar in Nederland gestudeerd en wel in Leiden.. yes Bingo! De Jackpot!
Ze wilde ons heel graag helpen. Ze gaf aan dat ze drie ziekenhuizen onder zich had en dat ze direct alle ziekenhuizen de opdracht ging geven om te kijken in de geboorte aktes of er een kind voldeed aan de beschrijving van Yuan. Ook nam ze ons mee naar een ander gebouw ziekenhuis nummer 4 waar heel veel geboortes zijn. We hoorden de vrouwen inderdaad bevallen…
Ze gingen in de dossiers kijken en belde de zuster die rond die tijd daar werkte, ze gaf aan dat afwijkingen niet altijd genoteerd werden. In totaal waren er 10-20 kinderen in het dossier waarvan de ouders de geboortepapieren niet werden opgehaald na de geboorte. Deze gingen ze verder na kijken omdat van al deze kinderen wel voetafdrukken zijn gemaakt.. en tja die van Yuan zou zeker opvallen. We wachten het dus maar af!
Het was al laat we hebben weer vrienden gemaakt en nieuwe mogelijkheden ontdekt vandaag.. het draaide om geduld en wachten iets wat bij ons niet altijd goed samen gaat.. weer een lering gehad.
Terwijl we weer gingen eten werd er gebeld de dochter van de vindster had geregeld dat we op een basisschool gingen kijken en wel morgen ochtend! OK nog snel inkopen doen voor de kinderen. 35 kinderen in de klas. Dus 35 potloden, 35 pennen, 35 stickervellen,35 cakejes, en 35 schriften. In China moeten de kinderen zelf hun schrijfspullen kopen ze krijgen dit niet van school dus ze zullen er erg blij mee zijn!
Het wordt al laat en iedereen slaapt behalve ik omdat ik dit blog opnieuw schrijf voor de vierde keer.. dus ik ga nu ook stoppen en plaats hem hopelijk morgen…
Foto’s uploaden gaat niet zo goed ook dit ga ik overdag proberen omdat het internet kuren heeft hier.

• 30 April 2018 - 20:11

Nancy Brown:

Zo blij dat Yuan zo'n geweldig welkom kreeg in Taizhou, en dat de oudere man hem nog herinnert! veel plezier, en laat me weten of ze je het politierapport van Tai Xianglou kunnen laten krijgen.